Skip to main content

Grekland är en av de mest populära destinationerna för turister från hela världen. Landet erbjuder en fantastisk kombination av historisk och kulturell rikedom, natursköna vyer och stränder, god mat och en livlig livsstil. Här är en reseguide för att hjälpa dig planera din resa till Grekland.

  • Aten: Detta är Greklands huvudstad och här kan du besöka den berömda Akropolis som ligger på en höjd med fantastisk utsikt över staden. Andra sevärdheter att besöka i Aten inkluderar Arkeologiska museet, Syntagmatorget och Plaka, den äldsta delen av staden.
  • Santorini: Denna vackra ö är känd för sina vita byggnader med blåa kupoler och spektakulära solnedgångar. Besök städerna Oia och Fira för fantastiska utsikter och romantiska promenader längs klipporna.
  • Kreta: Detta är den största ön i Grekland och erbjuder något för alla. Här kan du besöka historiska platser som Knossos Palace och Spinalonga, eller ta en båttur till Balos Beach, en av de vackraste stränderna i världen.
  • Mykonos: Mykonos är känt för sin livliga nattliv, men ön har också fantastiska stränder och pittoreska byar. Besök Chora, huvudstaden på ön, för att se de berömda vindmöllorna och små, pittoreska gränder.
  • Mat och dryck: Grekland är känt för sin läckra mat och dryck. Prova färsk fisk och skaldjur, moussaka, souvlaki, tzatziki och andra traditionella rätter. Och missa inte att prova de fantastiska grekiska vinerna, ouzo och tsipouro.
  • Transport: Det är enkelt att ta sig runt i Grekland med buss, tåg, färja eller hyrbil. De flesta större städerna har flygplatser, så det är också möjligt att flyga mellan destinationer.

Grekland är en fantastisk destination som erbjuder något för alla. Från historiska platser och fantastiska stränder till läcker mat och en livlig livsstil, kommer din resa till Grekland att vara en oförglömlig upplevelse.

Om du är intresserad av att lära dig mer om den grekiska kulturen och möta människor med samma intresse, kan du också överväga att gå med i Grekiska Föreningen. Föreningen syftar till att främja den grekiska kulturen och sprida kunskap om den genom evenemang, föreläsningar och aktiviteter. Med Grekiska Föreningen har du möjlighet att lära dig mer om grekisk mat, musik, dans och mycket mer, och samtidigt träffa likasinnade människor som också är intresserade av den grekiska kulturen. Besök Grekiska Föreningens hemsida för mer information och för att ta reda på hur du kan bli en del av deras gemenskap.